An Shen massage

Hoofd-, nek, schouder- en rugmassage

 

Aangezien het Coranavirus nog steeds actief is, geef ik op dit moment geen lichaamsmassage.

 

Deze massage is een combinatie van Chinese Acupressuur en Westerse massagetechnieken. Volgens de Chinezen stromen de verschillende energieën (qi) door ons lichaam via een stelsel van kanalen. Deze kanalen worden meridianen genoemd. De meridianen zijn de verbindingsschakels tussen de interne organen onderling en tussen de oppervlakkige en dieper liggende weefsels. Acupressuur verbindt de reflexen tussen de drukpunten dicht onder de huid en de organen waarmee het in verbinding staat. Door de punten op o.a. het hoofd zachtjes te stimuleren, ontstaat er een diepe ontspanning. Daarnaast worden er westerse massagetechnieken toegepast. De hierbij gebruikte technieken zijn puur ontspanningsgrepen. Ze worden d.m.v. zachte druktechnieken en in een rustig tempo uitgevoerd op het hoofd, nek, schouders en de rug. 

 

Voordelen van deze massage: 

  • Vermindert mentale spanning. Mentale spanningen vloeien voort uit excessieve gedachten en deze ontstaan op hun beurt weer door hyperactiviteit van de geest. Door de geest te kalmeren via de huid en de acupressuurpunten kan men stress verminderen. 
  • Men wordt rustiger in het hoofd en ontspant daardoor.
  • Het heeft een gunstige invloed op de doorbloeding en elasticiteit van de huid.
  • De massage verbetert de energie en de bloedcirculatie en dus de zuurstoftoevoer zowel naar de huid als naar het zenuwstelsel.
  • Het verwijdert afvalstoffen uit het spierstelsel en organen.
  • Men krijgt meer lichaamsbewustzijn. Doordat men meer tot rust komt, kunnen oude emotionele blokkades worden losgelaten.
  • Het bevordert de geestelijke en lichamelijke ontspanning.

Deze massage is vooral goed voor mensen die last hebben van spanningsklachten, pijn in nek, schouders en rug, migraine en hoofdpijn. Ik maak gebruik van een neutrale massageolie met een eventuele toevoeging van een etherische olie. Na de massage zult u zich ontspannen en energierijker voelen.